Eduskuntavaaleista on aikaa viikon verran. Juhlahumu alkaa tasoittua ja huomenna olenkin sitten uuden edessä. Eduskuntaryhmämme järjestäytyy aamulla ja sen perään jatketaan valtakirjojen luovutuksella. Torstaina avataan valtiopäivät juhlallisin menoin. Olo on jännittynyt, mutta myös malttamattoman odottava.

Lopullinen äänimääräni tarkistuslaskennan jälkeen oli 7169. Uskoin omaavani mahdollisuudet läpimenoon, mutta tulos ylitti kaikki odotukseni. Suuri kiitos siitä vielä joka ikiselle äänensä antaneelle. Myös Kokoomuksen tulos Keski-Suomessa oli upea ja saimme kauan odotetun toisen paikan reilulla marginaalilla. Ehdokasasettelu oli kaikin puolin onnistunut ja koko 14 ehdokkaan joukkueemme teki erinomaista työtä kaivaen kaikki saatavissa olevat äänet maakunnasta. Vaalikampanja oli erittäin hyvähenkinen sekä oman ryhmän kesken että puoluerajat ylittäen. Tällaisessa ilmapiirissä oli miellyttävä toimia.

Uuteen ryhtyminen tarkoittaa usein myös jostain luopumista. Medisiinistä uraa on nyt noin 20 vuotta takana ja kirurgian maailmaan astuin reilut 18 vuotta sitten. Takana on uskomattoman hieno taival ammattielämää. Kasvaminen nuoresta erikoistuvasta lääkäristä yli kymmenen vuoden kokemuksella varustetuksi erikoislääkäriksi on ollut pitkä, vaativa, ajoittain stressaava, mutta ennen kaikkea palkitseva matka. Kertyneen opin ja kokemuksen määrä on valtava. Toivonkin, että onnistuin välittämään oppimaani myös nuoremmille kollegoille, jotka ovat tuon mainitsemani polun alkupäässä.

Suuri kiitos kaikille aikanaa itseäni ohjanneille ja kirurgian maailmaan saattaneille kokeneemmille kollegoille. Heidän ansiostaan poliittinen projektini on ollut siinä mielessä paineeton, etten ole missään vaiheessa haikaillut nykytilanteesta pakoon. Intohimo politiikkaan on ollut vahvin ajuri viimeiset vuodet, ilman pienintäkään tyytymättömyyttä leipätyötä tai työyhteisöä kohtaan.

Nyt on kuitenkin aika suunnata katse tulevaan. Edessä on valtava määrä oppimista, verkostoitumista, työtapoihin tutustumista ja uusia työkavereita. Tavoitteeni on kotiutua uuteen ammattiin mahdollisimman nopeasti ja alkaa ponnistella yhteisten asioiden hoitamiseksi heti ensimetreiltä alkaen. Äänisaalis oli hieno, mutta asettaa myös tietyt paineet. Pyrinkin kunnioittamaan jokaista saamaani ääntä tehden politiikkaa juuri kuten kampanjaanikin, omana itsenäni ja arvojeni mukaisesti. Tätä työtä ajatellen Kokoomus on ainoa oikea poliittinen kotini.

En malta odottaa huomista eduskuntaryhmämme järjestäytymistä. Nimilistaa läpikäymällä huomaa, mikä valtava määrä poliittista kokemusta sekä uusia todella mielenkiintoisia nimiä joukkoomme kuuluu. Yhteistyö oman ryhmän sisällä ei kuitenkaan riitä poliittiseen vaikuttamiseen, sen ovat kaikki nämä vuodet kunta- ja aluepolitiikassa opettaneet. Pyrinkin alusta saakka rakentavaan ja kunnioittavaan yhteistyöhön kaikkien edustajakollegoideni kanssa puoluetaustasta riippumatta. Mitä paremmin siinä tulen onnistumaan sitä palkitsevampi edessä olevasta nelivuotiskaudesta tulee. Raportoin myös tekemisistäni ja menemisistäni mahdollisimman monikanavaisesti. Toivonkin saavani palautetta sekä yhteydenottoja laajalti, koska onnistunut kaksisuuntainen viestintä tulee olemaan yksi edellytys tehtäväni menestyksekkäälle hoitamiselle. Pitäkää minut valppaana ja haastakaa sekä kyseenalaistakaa. Hereillä pitää olla heti startissa. Tästä se alkaa, en malta odottaa.