Hoitoala houkuttelevaksi

Share |

Torstai 7.3.2019 klo 6:55 - Ville Väyrynen


Hoitajamitoituksesta on puhuttu paljon ja aiheellisesti viime viikkoina. Voisi myös sanoa, että vihdoinkin. On aika saada asiat kuntoon.  Tarvitsemme lukumääräisesti lisää hoitajatyövoimaa turvataksemme ikääntyneiden ihmisarvoisen hoidon tulevina vuosina. Ongelma ei kuitenkaan automaattisesi korjaannu ainoastaan sillä, että nostamme hoivapalveluiden mitoituksen kussakin yksikössä vaadittavalle tasolle. Koko hoitoalan houkuttelevuus on kärsinyt romahduksen eikä tällä hetkellä ylitarjontaa ole millään sektorilla. Meidän tulee myös saada lisää koulutuksen käyneitä hoitajia työelämään.  Ja ennen kaikkea nämä koulutetut hoitajat tulee saada pysymään alalla.

Tämänhetkisen arvion mukaan yli 70 000 koulutettua terveydenhuollon ammattilaista työskentelee muualla kuin terveydenhuollon parissa. Tuo on varsin häkellyttävä luku. Se on valitettavan vahva näyttö siitä, että joko työnkuva, työolot tai työn palkitsevuus ovat olleet pettymyksiä. Onko meillä varaa hukata näin valtava määrä ammattilaisia? Missä on menty vikaan? Näemme osan ongelmasta päivittäin eri toimipisteissä ympäri maan. Sijaisia ei saada, vuorot venyvät ja lyhyellä varoitusajalla joudutaan tekemään tuplavuoroja. Työkuorma kasvaa ja potilaiden haastavuus lisääntyy. Usein potilaille pystytään antamaan vain välttämätön huomio. Tämä heijastuu myös potilaiden ja omaisten tyytyväisyyteen ja sitä kautta annettuun palautteeseen.

Ammattitaidosta tai –ylpeydestä ei ole puutetta. Kaikki venyvät sen mitä venyttävissä on ja tekevät parhaansa oman jaksamisensa rajoissa,  harmillisen usein enemmänkin. Tunnen henkilökohtaisesti sekä nuoria että kokeneita ammattilaisia, jotka harkitsevat alanvaihtoa tämänhetkisen tilanteen johdosta.

Mitä sitten tulisi tehdä? Tähän tärkeään haasteeseen pitää panostaa taloudellisesti. Koulutukseen tulee panostaa, jotta saamme koulutettua tarpeeksi hoitajia nykypäivän laadullisten ja määrällisten vaatimusten kohtaamiseksi. Toimia/virkoja tulee lisätä, jotta työn kuormittavuus saadaan inhimilliselle tasolle. Tehtävän siirtojen tulee olla harkittuja ja hoitajien tulee saada keskittyä omaan osaamisalueeseen. Tämänhetkiset it-ratkaisut eivät tue työssä jaksamista vaan, luovat kankeine raportoimisalustoineen lisärasitetta ja pidentävät työpäivää lähes poikkeuksetta. Palkkaratkaisujen tulee olla kannustavia ja mahdollistaa läpi uran jatkuva palkkakehitys. Lomarahaleikkauskin iski erityisesti hoitoalaan. Realismia on, että se osaltaan madalsi kynnystä hakeutua muille aloille.

Jos ainoa toimemme on lisätä hoitajamiehitystä yhdelle osa-alueelle huolehtimatta työn houkuttelevuudesta, saamme ainoastaan syvennettyä hoitajapulaa muilla sektoreilla. Tarvitsemme lukumääräisesti lisää hoitajia. Työ tulee luoda kiinnostavaksi ja palkitsevaksi niin, että saamme tuolta kymmenien tuhansien hoitajien muille aloille karanneesta reservistä paluumuuttajia. Se olisi paras osoitus onnistumisesta. Arvostakaamme tärkeää hoitotyötä. Silloin olemme oikealla tiellä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini